Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Χαρουμενα Χριστουγεννα


Οπως λεει ο σοφος λαος μας : " Οταν λειπει ο γατος, χορευουν τα ποντικια". Ελλειψει snok λοιπον , τα νεφελιμ που ορκιζεται οτι ειδε να κρυβονται πισω απο τα accounts των συνεργατων του στη βλαβη εκαναν μια μινι συσκεψη μετα της Αγιας Τριαδος (πιτσα, μπυρα, pro6) και αποφασισα (!) να γραψω .. ετσι για το καλο του μηνα.
Δεκεμβριος.. ο τελευταιος της χρονιας. Μια βολτα στην πολη αρκει για να σε πεισει οτι ολα γυριζουν γυρω απο χριστουγεννιατικο κλιμα. Πολυχρωμα φωτακια ξεπροβαλλουν δειλα δειλα απο καθε γωνια και ριχνουν το ιλαρο τους φως στους βρεγμενους δρομους. Διαφοροι μουσικοι παιζουν χριστουγεννιατικα τραγουδια.. ο καθενας της πατριδας του - ολα παντως μιλανε για χιονι, φατνες, τζακια, μακρινα αστερια. Αστερια που ο ανθρωπος δεν φτανει πια ( και για την ακριβεια δεν ειμαι σιγουρος αν τα εφτασε ποτε).
Πολυσυχναστα σημεια γεμιζουν απο κοσμο, και ο κοσμος με τη σειρα του απο σακουλες. Ειναι αδειες. Κ ομως δειχνουν να τον βαραινουν πολυ.
Το βραδυ πεφτει για τα καλα στην πολη. Εχει αρχισει να χιονιζει. Το ψυχος γινεται ολο και πιο βαρυ κι ο κυρ Βασιλης -ντυμενος στα κοκκινα- αποφασιζει να τα μαζεψει για σημερα. Μια τελευταια ματια πισω του στην αδεια πλατεια πριν παρει τον ανηφορο για το σπιτι. Αν εβλεπαν αυτη τη ματια κι αλλοι..
Συνεχιζοντας τη βολτα επιασα τον εαυτο μου να σιγοσφυριζει ενα χριστουγεννιατικο σκοπο. Ποιος ξερει που τον ακουσα και ποση ωρα τραγουδαω.. Για την ακριβεια δε θυμαμαι καν ποση ωρα περπαταω. Αποφασισα να παρω το δρομο για το σπιτι... κι εγω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: